Pieczemy pizzę w tradycyjnym piecu

Jestem pracownikiem pizzerii, którą prowadzi mój ojciec. Pracuję w kuchni i przygotowuję posiłki. Poza pizzą serwujemy także mnóstwo innych dań takich jak sałatki, makarony a nawet mamy świeży chleb. Wiele osób nas odwiedza z uwagi na pyszne jedzenie.

Pizza z tradycyjnego pieca jest wyjątkowo smaczna

tradycyjny piec chlebowy i do pizzyOd kiedy ojciec zakupił nowy tradycyjny piec chlebowy i do pizzy to wszystko smakuje o wiele lepiej. Pizza jest zawsze dobrze wypieczona a chleb chrupiący i smaczny. Jedna z klientek to raz nas zapytała czy otwieramy piekarnię, ponieważ tak pysznego chleba nie jadła, ale tata nie bierze tego pod uwagę. Pizzeria jest jego pomysłem, o który wiele lat walczył i w końcu udało mu się założyć firmę. Osobiście uczył mnie jak piec pizzę i robić ją od podstaw. Szybko się tego nauczyłem, bo chyba za nim mam to zamiłowanie. Nasz lokal codziennie odwiedza wiele osób, które zamawiają pizzę. Nasz tradycyjny piec chlebowy i do pizzy jest bardzo duży i można upiec jednocześnie kilka sztuk pizzy czy chleba. Jeżeli chodzi o chleb to pieczemy na własny użytek. Mama to nie pamięta kiedy ostatnio kupowała chleb w sklepie. Tata ma swoje przepisy, których używa od lat i zawsze powtarza, że są one niezawodne. Dobry przepis plus porządny piec daje gwarancję zadowolenia każdego klienta. Lubię pracować u taty, bo praca sprawia mi przyjemność i na dodatek zarabiam. Kelnerki zawsze dzielą się z nami napiwkami a z tego też da się sporą kwotę wyciągnąć. W licu idę na dwutygodniowy urlop i odłożyłem już sporo pieniędzy.

Ojciec powiedział, że w przyszłości przejmę po nim pizzerię. Doskonale ona prosperuje a od kiedy jest nowy piec to codziennie przychodzi do nas całe mnóstwo klientów. Wprowadziliśmy nawet karty z różnymi zniżkami, które się przyjęły od razu.